بادرنجبویه

 

 

بادرنجبویه

نام علمی: Melissa officinalis

نام تیره: Labiateae

نام محلی: بادرنج، وارنگ بو

حوزه پراکندگی: نواحی جنوب و مرکزی اروپا، در اسپانیا و در آسیای صغیر از جمله ایران

تیپ رشد: علفی چند ساله

گیاهشناسی: ریشه کوچک استوانه ای و نسبتاً منشعب، برگهای کرکدار قلبی شکل و دندانه دار و دارای رگبرگهای مشخص، گلها سفید رنگ به تعداد 12-6 عدد در کنار برگها، میوه چهارفندقه و قهوه ای رنگ

تراکم گیاهی: 55 هزاربوته در هکتار

میزان بذر مورد نیاز کاشت: 8تا 10کیلوگرم در هر هکتار

روش کاشت: مستقیم(بذر)،غیرمستقیم(قلمه و تقسیم ریشه)با فاصله60 ×30 سانتیمتر

میزان آبیاری: در شرایط بارندگی بیش از 650 میلی متر نیاز به آبیاری ندارد و در بارندگی کمتر با پریود 15-12 روز یکبار

زمان کاشت: کاشت مستقیم در اواخر پاییز- در کشت غیر مستقیم در خزانه و در زیر پلاستیک بهمن ماه

خاک مناسب: لومی و حاصلخیز با زهکش خوب

PH مناسب: 5/7-5

نور مناسب: آفتاب کامل و نیز در سایه نسبی

دمای مناسب جوانه زنی: 10تا12 درجه سانتیگراد

زمان برداشت:اولین برداشت همزمان با گلدهی در اواسط تابستان و دومین برداشت در شهریور ماه

اندام مورد استفاده: برگها و سرشاخه های جوان

عملکرد خشک شده گیاه: 2تا4 تن در هکتار پیکر رویشی خشک، و 0.7 تا 1 تن در هکتار برگ خشک

استانهای عمده تولید کننده: تهران، خراسان رضوی، کرمان، گیلان، اصفهان و فارس

 خواص درمانی: مقوی قلب، درمان طپش قلب، رفع سردردهای عصبی و سرگیجه

موارد استفاده: دارویی، آرایشی و غذایی

اشکال دارویی: اسانس، قرص، طعم دهنده غذا و شربت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تاریخ به روز رسانی:
1397/08/07
تعداد بازدید:
1322
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal